avatar
Today is неділя
17.10.2010

06.08.2010

Новини серпня

by Abramovich — Categories: Новини — Теґи:, Коментарів немає

Фестиваль Діани

Дата проведення 7 серпня 2010 року


Діана, покровителька полювання та природи, запрошує львів’ян та гостей міста на міжнародне свято мисливців, власників собак та любителів природи. Прадавні мелодії-команди мисливських оркестрів запрошують учасників фестивалю на презентацію ловецьких звичаїв, традицій, на покази мисливських колекцій, дегустацію мисливських наїдків і напоїв. Також можна буде ознайомитись з найбільш романтичним способом полювання за допомогою ловецьких птахів. Премудростей мисливської справи можна буде навчитись під час майстер-класів. Вірні помічники Діани і кожного мисливця – собаки змагатимуться за «Кубок Діани» за участю міжнародних експертів зі собаківництва. Звук мисливського горна закликає Вас до активного відпочинку серед острівця природи Львова.

III Міжнародний фольклорний фестиваль “Етновир”

Дата проведенння: 20-24 серпня 2010 року


Міжнародний фольклорний фестиваль “Етновир”, який проходить під егідою Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF), що діє при ЮНЕСКО, збирає у Львові колективи з багатьох країн світу – не лише слов’янські колективи з Чехії, Польщі, Македонії, а й з екзотичних країн – Франції (Мартініки), Ізраїлю (Палестинської автономії), Індії, Мексики, Кіпру. Експресивні танцювальні мініатюри поєднують традиційний фольклор, древні храмові й жваві сучасні танці. Музичні традиції далеких країн представлені також і дивовижними інструментами. Глядачам гарантовані яскраві враження від неповторного колориту національних культур. Під час фестивалю на вулиці Львова вихлюпуються емоції карнавальної ходи учасників, танцювальне дійство відбувається на багатьох сценах одночасно. Різнобарвність не лише костюмів, а й вражень, не залишають байдужими нікого і тримають в полоні емоцій до наступного фестивалю.

День незалежності України

Дата проведення 21-24 серпня 2010 року

Святкування Дня Незалежності у Львові – особлива подія. Неймовірна пульсація свята відчувається у всьому – змінюється ритм міста, всі традиційно очікують вуличних постановок, мистецьких візій і, без сумніву, святкового концерту. Вже стало традицією, що у День Незалежності більшість городян у Львові вдягають вишиванки, тому вже зранку місто розквітає вишуканими барвами вишитих сорочок, в яких закодовані прадавні знаки-символи на здоров’я, та добробут, які особливо активізуються в день свята. Святкування не обмежується одним днем, воно триває кілька днів і поєднує в собі міжнародний фестиваль фольклору «Етновир», фестиваль незалежного кіна «Кінолев», святкові концерти, парад вишиванок, дитячі свята тощо.

V Міжнародний фестиваль незалежного кіна “КіноЛев-2010”

Дата проведення 21-24 серпня 2010 року

Пріоритетом відбору фільмів на фестиваль є незалежний погляд на світ молодих кіномитців. У рамках “КіноЛева” проводяться конкурсні програми, прем’єри, презентації та творчі зустрічі, ретроспективні покази, виставки, кіношкола «КіноКіо». Традиційними для “Кіно-Лева” є покази під рубриками “Молоде кіно”, “Українці та Україна очима світу”, “Кращий український переклад в кіно”, “Фестиваль фестивалів”, “Класика німого кіна” тощо. «КіноЛев-2010» присвячено 80-річчю великого Федеріко Феліні. Вперше, спеціально до фестивалю, готуються українські переклади його кращих стрічок.

Свято Хліба

Дата проведенння: 22 серпня 2010 року

Традиційно львів’яни і гості міста приходять в музей народної архітектури та побуту на запашне, духмяне «Свято Хліба». Урочистості розпочинаються посвяченням короваїв у давній церкві та святковою ходою коровайниць. Учасники свята мають нагоду продегустувати хліб, спечений за давніми рецептами, долучитися до відродження традицій вшанування хліба, взяти участь в конкурсах і забавах.

III“Тиждень актуального мистецтва”

Дата проведенння 22-29 серпня 2010 року

”Тиждень актуального мистецтва” є культурною акцією року, яка привертає увагу до проблем сучасного мистецтва, демонструє, якими шляхами розвивається і якою мовою нині спілкується мистецтво з суспільством. Проект передбачає перформанси, інсталяції, нове медійне мистецтво, експериментальну електронну музику, кінопокази, лекції, дискусії та майстер-класи.

МедіаДепо

Дата проведенння 22-29 серпня 2010 року

МедіаДепо – це проект на межі сучасного мистецтва та цифрових технологій. Щороку МедіаДепо демонструє найкращі твори міжнародних медіафестивалів, а саме відеоарт та художню анімацію, короткометражні фільми та гібридні чи інтерактивні медіа, експериментальну електронну музику.

RSS feed for comments on this post | TrackBack URL | Залишити коментар

Коментарів немає »

Коментарів поки що немає.

Напишіть коментар

XHTML: You can use these tags:

© 2010 Блог George House Hostel All rights reserved - Wallow theme by TwoBeers Crew - Powered by WordPress - Have fun!